Ervaringen van Verpleegkundigen

In de loop van het leven veranderen de menselijke behoeften en motieven. In een bepaalde fase van je leven kan bijvoorbeeld ontwikkeling of balans prive werk een belangrijk motief zijn. Snelcare vindt het belangrijk om rekening te houden met deze individuele behoeften en waarden.
Op deze pagina vind je ervaringen van verpleegkundigen en ander zorgpersoneel over de vacatures die zij hebben vervuld. Veel leesplezier!

Gespecialiseerd verpleegkundige rond de veertig

Ik ben 42 jaar en ben reeds 10 jaar werkzaam als IC verpleegkundige in een ziekenhuis in de regio Zuid-Holland. Op een gegeven moment kom je in een bepaalde fase in je leven waarin je jezelf de volgende vragen stelt. Is dit het nu? Wat zijn mijn mogelijkheden nog? Ga ik in een ander ziekenhuis werken, maar welk ziekenhuis dan? Ga ik een carrière switch maken? Wil ik nog een opleiding volgen?

Sinds een half jaar werk ik nu als IC verpleegkundige en wordt gedetacheerd in diverse ziekenhuizen in de regio Zuid-Holland. Ik heb een contract voor 32 uur per week. Ik moet zeggen het bevalt mij goed, een vast contract. Ik ben verzekerd van inkomen en ik werk op verschillende locaties. Mijn omgeving geeft ook aan dat ik vrolijker ben doordat ik met enthousiaste verhalen over mijn werk thuis kom. Zelf merk ik ook dat ik meer energie heb gekregen. Inmiddels heb ik op twee verschillende locaties gewerkt. Het leuke is dat iedere afdeling weer zijn eigen sfeer en werkwijze heeft. Op deze manier krijg ik een goed beeld van diverse ziekenhuizen in de regio Zuid-Holland.

Naast mijn werkzaamheden als IC verpleegkundige heb ik ook loopbaangesprekken. Tijdens deze gesprekken heb ik o.a in kaart gebracht welke werkwaarden voor mij op dit moment belangrijk zijn en ben er achter gekomen dat de zorg mij nog steeds aanspreekt. Momenteel ben ik mij aan het verdiepen in een aantal functies die mij leuk lijken.
Een functie die mij aanspreekt is de functie van SEH verpleegkundige. Tevens ga ik in maart de opleiding TNCC volgen wat ik kan bekostigen vanuit mijn opleidingsbudget.

Startende HBO-V verpleegkundige

Ik ben sinds een half jaar afgestudeerd als HBO-V verpleegkundige. Tijdens mijn intakegesprek heb ik aangegeven dat ik het lastig vind om aan te geven wat mijn sterke kanten zijn en ook niet goed weet welke functie het beste bij mij zou passen. Daarnaast vind ik het ook lastig om mijzelf te verkopen tijdens een sollicitatiegesprek. Ik moet zeggen dat ik dit ook nog niet eerder heb gedaan. Wel een keertje voor een vakantiebaantje maar dit stelde niet zoveel voor.

Ik heb op advies onderzocht wat mijn kwaliteiten zijn door de competenties in kaart te brengen waar ik goed in ben en competenties te benoemen die ik verder moet ontwikkelen. Ik vind bijvoorbeeld van mijzelf dat ik over een goed inlevingsvermogen beschik. Dit heb ik ook te horen gekregen tijdens mijn stage in de psychiatrie. De cursusleider stelde mij vervolgens lastige vragen zoals: ‘Kun je ook een voorbeeld noemen waar dat uit blijkt?’ ‘Wat gebeurde er precies?’ ‘Hoe deed je dat?’ ‘Wat was het resultaat?’ Door deze vragen werd ik geprikkeld om goed na te denken waarom ik nou eigenlijk over een goed inlevingsvermogen beschik en heb ik tevens geleerd hoe ik dit op een duidelijke manier kan verwoorden. Ik denk dat ik nu tijdens een sollicitatiegesprek niet dicht klap als ik zulke lastige vragen krijg.

Daarnaast hebben we een link gemaakt naar de diverse mogelijkheden om als verpleegkundige te werken in de zorg. Bijvoorbeeld een jeugdverpleegkundige heeft weer hele andere competenties nodig dan een verpleegkundige die werkzaam is op een chirurgische afdeling. Eigenlijk logisch, zelf heb ik nog niet op deze manier tegen functies aangekeken. Interessant was vooral om hier met elkaar over te discussiëren door taken te vertalen naar de benodigde competenties.

Tijdens een workshop heb ik ook allerlei sollicitatietips gekregen over mijn houding, maar ook een kleurenanalyse. Ik was mij er niet zo van bewust dat ook de kleur van mijn kleding een uitwerking kan hebben op de eerste indruk die iemand van mij krijgt.

Deze workshop heeft mij zeker geholpen in het maken van een keuze en ben er achter gekomen dat ik graag met de doelgroep kinderen zou willen werken.

Verpleegkundige rond de 30

Ik ben verpleegkundige HBO-V, 28 jaar en werk al 7 jaar in de zorg. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als verpleegkundige binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg wilde ik graag iets anders. Ik had het gevoel stil te staan, wilde mij graag verder ontwikkelen.
Veel oud klasgenoten maakten de overstap naar een leidinggevende functie, maar dit sprak mij juist niet aan, maar wat dan ? Op het internet kwam ik de vacature van maatschappelijk werker tegen, vervolgens gesolliciteerd en werd aangenomen.

Na een aantal maanden gewerkt te hebben als maatschappelijk werker kwam ik erachter dat ik niet geschikt was voor deze functie. Ik liep tegen het feit aan dat ik graag cliënten wilde helpen, maar dit kon helaas niet omdat ik afhankelijk was van andere partijen. Ik nam mijn werk mee naar huis en vond het moeilijk om dit los te laten. Het koste mij te veel energie.

Ik besloot om mijn baan op te zeggen en de deeltijd opleiding personeel en arbeid te gaan volgen. Daarnaast was ik nog steeds op zoek naar een baan, maar wilde niet te veel vastigheid. Ik zocht een baan waarin ik mijn studie zou kunnen combineren met mijn werk.

Na het intakegesprek waar o.a. stil werd gestaan bij mijn wensen en mogelijkheden kon ik aan de slag bij diverse organisaties zoals organisaties zoals een psychiatrische instelling, ggd, penitiare instellingen. Het ideale aan deze baan was dat ik in periodes dat ik het druk had met mijn studie minder losse diensten kon werken.

Justitieel verpleegkundige

Ik ben een verpleegkundige van 38 jaar.
Na mijn HBO-verpleegkunde opleiding ben ik direct begonnen met het werken op de afdeling chirurgie in het ziekenhuis. Hier heb ik ontzettend veel geleerd en erg graag gewerkt, maar ik kwam op een punt in mijn leven dat ik een andere richting op wilde. De zorg aan het bed vond ik zwaarder worden en de nachtdiensten braken op. Het verpleegkundige vak wilde ik echter niet uit.
Na gesprekken en het aangeven van mijn wensen voor een nieuwe baan, werk ik nu als verpleegkundige in een detentiecentrum.
Ik werk met een totaal andere patiëntengroep, heb te maken met hele andere regels. De zorg aan het bed en de nachtdiensten zijn geen onderdeel meer van mijn werk.
Deze nieuwe werkomgeving bevalt me goed. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet.

50-jarige

Ik ben ambulanceverpleegkundige van 50 jaar.
In de afgelopen tien jaar tijd heb ik al op verschillende projecten gewerkt. Zo ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige bij diverse ambulancediensten. Daarnaast heb ik als verpleegkundige gewerkt bij een olieraffinaderij tijdens de planstop. Dit houdt in dat delen van de raffinaderij stilgelegd worden om groot onderhoud te verrichten. Tijdens deze plantstops zijn hier veel mensen tegelijk werkzaam. Als verpleegkundige ben je dan werkzaam op de medische post en biedt je hulp bij ongelukken. Ook werk ik regelmatig als Medic bij een bergingsorganisatie. Deze bergingsorganisatie bergt gestrande containerschepen over de hele wereld. Zo kom je nog eens ergens!
Voor een periode van drie tot zes weken ben je dan aanwezig op het bergingschip en ben je verantwoordelijk voor het welzijn van de bergingsmedewerkers.

Inmiddels loop ik al heel wat jaren mee binnen de gezondheidszorg en heb dan ook veel kennis en ervaring opgedaan. Ik merk dat ik het leuk vindt om deze kennis over te dragen op anderen. Dit heb ik ook bespreekbaar gemaakt tijdens een van mijn ontwikkelgesprekken. Dit heeft ertoe geleid dat ik momenteel naast mijn werk als ambulanceverpleegkundige een ambulance verpleegkundige begeleidt die onlangs zijn opleiding heeft afgerond. Ook heb ik AED/reanimatietrainingen gegeven.

Kortom op naar de volgende tien jaar !

Speak Your Mind

*